Novosti - Minifudbal Crna Gora

Go to content

Main menu:

Novosti

Božović odabrao

Selektor minifudbal reprezentacije Dragan Božović objavio je širi spisak igrača koji će konkurisati za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u novembru ove godine.Prije objavljivanja spiska obavljen je razgovor sa svim kandidatima, a na spisku su se našli oni koji su se u potpunosti stavili na raspolaganju selektoru i prihvatili način rada i priprema. Kao što je poznato od ranije za reprezentaciju ne konkurišu igrači futsala, kao i oni igrači koji su nastupali u prvoj i drugoj ligi velikog fudbala.

Spisak igrača:

Golmani: Dejan Mirotić - Dadex, Darko Brković - MFK Podgorica, Nikola Božović - Graničar

Igrači: Miloš Ćetković - Kole trans, Žarko Miročević - Kole trans, Vladimir Milošević - Pljevlja 04, Radovan Bojanović - Pljevlja 04, Goran Drobnjak - Eurozox NO-Mi, Željko Mrđenović - Eurozox NO-MI, Slobodan Drobnjak - SD Zagorič, Savo Barović - Aerodrom Podgorica, Zdravko Đoković - Vojska Crne Gore, Dalibor Abramović - Dadi Auto trend, Veljko Milošević - Dadi Auto trend, Deni Lopičić - Patras, Miloš Miličković - Maximus, Milan Lakčević - Pivara Trebjesa Nikšić, Marko Radulović - Pro link, Stevo Strugar - Vodovod Herceg Novi

Crna Gora na MiniEuru!

Reprezentacija Crne Gore učestvovat će na miniEuru koje će se održati od 23-27.novembra u gradu Eilatu,Izrael.

Uprkos tome što nismo imali sreću sa izborom grada i zemlje domaćina, pošto kao što znate Izrael je prilično udaljen, a sami grad Eilat se nalazi na jugu države,ipak smo odlučili damo sve od sebe i potvrdimo učešće. Ipak smo željeli da nastavimo kontinuitet učestvovanja na prvenstvima i damo mogućnost igračima koji su učestvovali u ligama minifudbala da igraju za svoju zemlju. Takođe koristim ovu priliku da upoznamo sve zainteresovane, a posebno prijatelje minifudbal Udruženja i reprezentacije, o cijenama smještaja i transporta za Izrael, ako su u mogućnosti da o svom trošku pođu bilo kao gosti, bilo kao navijači reprezentacije. Grad Eilat je trenutno najatraktivnija Izraelska turistučka destinacija, što znači da je prilično skupa, ali ima velikih prednosti, prva je što za vrijeme održavanja prvenstva krajem novembra, prosječna temperatura iznosi 25 stepeni.
Grad je izuzetno lijep, moderan, sa luksuznim hotelima, nalazi se na obali Crvenog mora. EMF je obezbijedila povoljnije cijene za učesnike prvenstva, a one su sledeće:

U pitanju su hoteli Leonardo Royal Resort i Leonardo Privileg, koji su udaljeni svega par stotina metara od terena.Cijena polpansiona(dva obroka) + smještaj trokrevetna soba 40 eura(po osobi), a ako je dvokrevetna onda je 50 eura(po osobi). Ove cijene važe, do 20. jula kada je zadnji rok da se rezervišu sobe i uplati određeni depozit, ostatak sredstava se plaća do 20.novembra. Planirano je da reprezentacija boravi u vremenskom periodu od 5 dana.Što se tiče avio transporta, najjeftiniju kartu koju smo našli do grada Eilata iz Podgorice je oko 500 eura(povratna). Mi ćemo pokušati naći i mogućnosti iz drugih gradova sa nekom niskobudžetnom kompanijom, ali kako sada stvari stoje biće teško jer nema puno saobraćaja za Izrael, koji bi nama datumski odgovarao. Svi koji su u mogućnosti da odvoje ova sredstva, neka nam se jave najkasnije do 20. jula. Koristimo priliku da pozovemo sve koji su u mogućnosti da nam pomognu, a za uzvrat reklamiraju sebe bilo na dresovima, internet stranici ili TV-u(reklami) za vrijeme direktnih prenosa mečeva.

Takođe želimo da vas obavijestimo da kao i na prethodnom Evropskom prvenstvu u Grčkoj, imamo prava prenošenja svih naših mečeva sa miniEura.

Imenovan novi selektor

Dragan Božović imenovan je za novog selektora minifudbal reprezentacije Crne Gore!
Božović je od od osnivanja lige i Udruženja redovni učesnik i lige, bilo kao igrač ili kao trener. Zapažene rezultate imao je sa više ekipa, bio je prvak sa Dadexom, a vicešampion sa CK Podgorica.
Više podataka o njegovoj biografiji, kao i o planovima u vezi sa reprezentacijom, moći ćete pročitati u intervjuu koji će biti objavljen danas ili sjutra.
UMFCG želi srećan i uspješan rad novoizabranom selektoru, i poziva sve članove Udruženja i lige, a posebno igrače da pruže punu podršku radu selektora Božovića.

Selektor Milosevic podnio ostavku

Udruzenje Minifudbal Crna Gora primilo je saopstenje i odluku dosadasnjeg selektora Veljka Milosevica o napustanju pozicije selektora. Njegovo saopstenje prenosimo u cjelosti.

Obavjestavam rukovodstvo Minifudbal lige, predsjednika Nebojsu Kraljevica i sportskog direktora reprezentacije Zeljka Bozica, da podnosim ostavku na mjesto selektora Minifudbal reprezentacije. Naime na ovakav sam se korak odlucio iz razloga licne prirode. Ali, sto je najvaznije moja odluka nije ni jednog trenutka isprovocirana od strane predsjenika, direktora ili bilo od koga iz uprave UMFCG.

Takodje bih zelio da se izvinim rukovodstvu UMFCGna ovakvoj iznenadnoj odluci, ali sam misljenja da vam nece biti problem da nadjete kompetentnijeg i strucnijeg covjeka od mene, koji ce(siguran sam) sa uspjehom voditi nase momke do vrha evrope i svijeta! U ovoj ligi ima mnogo izvanrednih igraca i novi selektor ce imati vrlo tezak zadatak da odabere igrace za takmicenja koja nas cekaju u periodu ispred nas.

Jos jednom veliko hvala direktoru reprezentacije Zeljku Bozicu , Nebojsi Kraljevicu i gospodinu Vuceticu na ukazanom povjerenju ,i razumjevanju prilikom donosenja moje odluke a novom selektoru zelim srecu i puno uspjeha u svim takmicenjima na kojim ucestvuje nasa reprezentacija! Veljko Milosevic

UMFCG ce vrlo brzo preduzeti korake na rjesavanju pitanja selektora, nakon iznenadne odluke Milosevica.

Obavještenje 19.02.2014.

Igrač ekipe Dadex Masline, Caušević, potpisao je profesionalni fudbalski ugovor čime je postao treći takav igrač u svojoj ekipi. Ekipa Dadexa je blagovremeno obavijestila organizatora takmičenja o tome da pomenutog igrača uklanja sa spiska, u skladu sa Pravilnikom.

VRIJEDNO PRIZNANJE ZA UMFCG

NOVI SELEKTOR

Direktor minifudbal reprezentacije Željko Božić imenovao je Veljka Miloševića za novog selektora reprezentacije.
U obrazloženju, Božić je istakao: "Imajući u vidu zacrtane ciljeve, koje je Udruženje postavilo pred reprezentaciju, prihvatio sam na sebe obavezu i odgovornost da napravim novi koncept rada reprezentacije i da ga predstavim najužem rukovodstvu. Mišljenja sam da je Veljko Milošević osoba koja može ispoštuje moju viziju, da selektira igrače, tako da najbolji igrači uzmu učešća u radu nacionalne selekcije, da odradi pripreme na adekvatan način i da tokom drugog dijela sezona, Veljko, odgleda što više mečeva i napravi, prvenstveno širi spisak potencijalnih reprezentativaca, koji bi rezultirao najkvalitetnijim mogućim timom za takmičenja. Pred selektorom su i rezultatski ciljevi, a prvi je što bolji plasman na Evropskom prvenstvu, kako bi se tim plasirao na Svjetsko prvenstvo. Sa Miloševićem sam vrlo brzo dogovorio saradnji i sa zadovoljstvom je prihvatio ulogu selektora, zajedno sa postavljenim ciljevima i obavezama."

Odluka Komisije

Žalbena komisija koju čine pet predstavnika ekipa razmatrala je žalbu o smanjenju kazne za igrače Čolaković Marka i Šćepanović Mirka.Komisija je bila podijeljena po ovom pitanju i glasanjem  3 : 2, donijela odluku da se pomenutim igračima smanji kazna i da mogu da nastupaju u drugom dijelu prvenstva i kupa. U obrazloženju se navodi da su igrači uvidjeli svoju grešku, izvinili se svima i da su obećali da više neće praviti ovakve ispade. Ovi igrači kao i svi kažnjeni, biće pod posebnom pažnjom disciplinskih organa lige.

Riječ organizatora

Na kraju ove takmičarske godine želio bi da kažem par stvari i da se u prvom redu zahvalim svim ekipama i igračima na ukazanom povjerenju i učešću u ligi. Koristim takođe priliku da zamolim predstavnike ekipa za dvije stvari.
Prvo da ispoštuju date rokove za plaćanja; ja i moji saradnici smo vama izašli u susret, pa malo i nas razumite i učinite taj dodatni napor da riješite dugovanja prema ligi.
Nadam se da nećemo doći u tu nezgodnu situaciju da neku od ekipa kažnjavanjem,tako što će izgubiti meč službenim rezultatom.zbog dugovanja
Drugu stvar bih sugerisao ekipama da u prelaznom dovedu igrače koji će biti na raspolaganju i koji će dolaziti na utakmice.
Još jednom podsjećam sve da se satnica sastavlja srijedom, i da predstavnici ekipa do toga dana mogu izaći sa zahtjevom za odigravanja meča. Kada se odredi satnica neće se mijenjati bez obzira na opravdanost zahtjeva.
Takođe želim da podsjetim da u ligi ima 40 ekipa i da uz svu moju volju nemoguće je svima izaći u susret i da ekipe moraju da prihvate da moraju igrati i subotu i nedjelju, i u 13 i u 22 časa.
U nadi da ćete imati sluha za ove moje molbe pozdravljam vas i idemo zajedno u novu godinu i nove pobjede
Nebojša Kraljević, predsjednik Udruženja

Dadex-u Super KUP!

U meču za "trofej Podgorice" i prvom Super KUP duelu između prošlogodišnjeg prvaka Crne Gore u minifudbalu ekipe Dadex-a i osvajača KUP-a ekipe Eurozox-a, nakon regularnih 40 minuta nije bilo pobjednika(0:0), pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca(6 metara), gdje je spretnija i srećnija bila ekipa Dadexa-a i osvojila trofej rezultatom 4:3.

Eurozox No-MI - Dadex 0:0(3:4 nakon kaznenih udaraca)

Strijelci sa penala(promašaj):
(DrobnjaK),(Babić),Mrđenović,Peruničić,Pantović - Novović,Krivokapić,(Caušević),Lopičić,Jovanović

Sportski centar Dadex

Gledalaca oko 100

Sudije: Predrag Mugoša,Želimir Anđelić

Eurozox - Drobnjak Ž.,Stamatović, Pejurić,Pantović,Peruničić,Mrđenović,Drobnjak G.,Babić

Trener - Darko Daca Mugoša

Dadex - Mirotić,Caušević,Vujošević,Mugoša,Jovanović,Nović,Krivokapić, Caković,Vuković,Lopičić

Trener - Dragan Šico Mugoša

Igrač meča: Mirotić Dejan (Dadex)

Što se tiče samog meča to je bio jedan veoma tvrd, pomalo i nervozan meč, vidna je bila velika želja i jedne i druge ekipe da dođu do pobjede. Ekipa Eurozox-a je bila malo konkretnija, stvorila više šansi, ali siguran je bio Mirotić koji je i najbolji akter meča, sa dva odbranjena kaznena udarca, donijeo je svojoj ekipi trofej.

Obavještenje

Rukovodstvo Udruženja Minifudbal CG obavještava ekipe da je donešena odluka da sve ekipe moraju, najkasnije do 22. januara 2014, izmiriti sve obaveze po dogovorenoj dinamici plaćanja.
Zbog nezavidne finansijske situacije izašli smo u susret jednom broju ekipa da izvšre uplate na rate, međutim jedan broj ekipa to nije ispoštovao i samim tim Udruženje doveo u nezavidan položaj. Zbog tih ekipa smo prinuđeni i na ovaj korak, a to je da će ekipa ili ekipe koje ne ispune obaveze prvo kolo proljećnog dijela šampionata izgubiti službenim rezultatom. I svako naredno kolo, do izmirenja obaveza, ekipa će gubiti utakmice službenim rezultatom. Po pravilniku udruženja, nakon 3  utakmice izgubljene službenim rezultatom, ekipa nema pravo daljeg nastupa i diskvalifikuje se iz takmičenja.

Obavještenje:

Prelazni rok počinje 01.01.2014. i traje do 20.01.2014. godine u ponoć. Promjene u sastavu, ekipe su dužne da prijave, isključivo, slanjem i-mejla na: minifootball@t-com.me, jasno naznacavajuci koje igrace uklanjaju sa spiska, a koje dodaju. Po zakljucivanju prelaznog roka nece biti moguce dalje mijenjati sastav.

Obavjestavanje organizatora o promjenama u sastavu moguce je izvrsiti samo putem i-mejla, u naznacenom roku. Drugi vidovi obavjestenja nece biti uzeti u razmatranje.

Ekipe koje se plasiraju u 1/8 finala kupa (termin odigravanja 18. i 19.01.2014), moći će da u svoje sastave uključe i pojačanja, ukoliko su o tome blagovremno obavijestili organizatora.

Žrijeb za Kup (baraž)

Održan je i žrijeb za baraž za Kup Crne Gore u minifudbalu. Ekipe koje su bile plasirane od 13-og mjesta i niže našle su se u bubnju, a zanimljivo je volja žrijeba bila takva da su svi timovi za protivnike dobili klubove iz svojih grupa. Pobjednici ovih duela, koji su na programu sledećeg vikenda, naći će se u glavnom žrijebu za određivanje parova 1/16 finala Kupa, zajedno sa 24 ekipe koje su već obezbijedile učešće svojim rezultatima u ligaškom dijelu.

Parovi baraža kupa:
Transport Kostić Nikšić - Montenegrostars Budva
Doding - FK Palma
Pivara Nikšić - RTCG
Podgorički Đetići - Stari Aerodrom
Aerodrom PG - Lutrija CG
Parking servis - Ataco
MFK Rekreativo - Staropodgoričani
Gradski pab - Patras

Uskoro početak Kupa

Po završetku 10. kola koje se igra za vikend slijedi pauza u prvenstvu do 25.01.2014. godine. Između ta dva datuma igrat će se kup,u kojem će pravo nastupa imati svih 40 ekipa. Prvih 12 ekipa iz obje grupe proći će direktno u 1/16 kupa (ukupno 24 ekipe) ,dok će ostalih 16 ekipa igrati kvalifikacije. Žrijeb za kvalifikacije neće biti dirigovan, već se sve ekipe naći u zajedničkom šeširu, a biće održan u nedjelju 15.12,u pauzi između posljednja dva meča kola, tj u 21 čas.Pobjednici tih duela pridružit će se ostalim ekipama u žrijebu za 1/16 finala kupa.Naknadno ćemo saopštiti datum tog žrijeba, po odigravanju mečeva kvalifikacija. Kao što smo već najavili kup se igra po sistemu jedan meč i na ispadanje. U slučaju neriješenog rezultata pristupit će se odmah izvođenju penala, pet igrača iz svake ekipe će šutirati,ukoliko bude i tada neriješeno, idu po jedan izvođač istim redosledom. Još dvije napomene, crveni kartoni se prenose iz jednog u drugo takmičenje i obratno.U slučaju da dvije ekipe imaju isti broj bodova na pozicijama koje vode direktno u 1/16 finalu kupa prvo će se gledti međusobni meč, ako su se ekipe sastale, a ukoliko su igrale neriješeno ili nijesu uopšte igrali odlučivat će ukupna gol razlika.

Obavještenje 3.12.2013.

Rukovodstvo lige je poslije 8 odigranih kola razmatralo suđenje. U neformalnim razgovorima sa predstavnicima ekipa dobili smo podatke koliko su zadovoljni ili ne sa dosadašnjim suđenjem. Kao što je poznato na svakom meču prisutna su najmanje dve delegata, koje čine između ostalih i čelni ljudi lige. Na zajedničkom sastanku sa komesarom za suđenje Predragom Mugošom zajednički smo pokušali da sagledamo dosadašnje nedostatke u suđenju i da zajednički ispravimo
Rukovodstvo lige je donijelo odluku da se od ovog kola ocjenjuju i sudije, odnosno da se poslije svakog meča iznese i mišljenje o suđenju,  bilo pohvale kao i kritike, a po potrebi i kazne za sudije. Ocjenu o suđenju davat će delegati, a ne igrači ili ekipe. Smatramo da delegat najbolje može sa neutralne strane objektivno sagleda suđenje.
U ovom kolu sudile su sudije Predrag Mugoša, Goran Arčon, Matija Milačić i Želimir Anđelić.
Predrag Mugoša i Želimir Anđelić su odradili veoma dobro svoj posao, na mečevima na kojima su sudili. Mala zamjerka na račun Anđelića je ta malo manja koncetracija na onim mečevima koji nijesu imali rezultatsku draž, a nekoliko derbija odsudio je bez greške.

Arčon i Milačić su većinu mečeva odradili dobro, imali su pad koncetracije na meču Broker ins i Aqua bianca veterani. Sudija Milačić treba da pojača koncetraciju prema igri, a manje prema komentarisanju sa gledaocima, a nebi došao u situaciju da mu nešto promakne, to jest da ne vidi dobro neku situaciju. Pošto se desilo nekoliko puta da su se ekipe žalile, a primijećeno je i od strane delegata, na te njegove propuste. Komesaru za suđenje je to predočeno i sugerisano da se isti kazni za opomenu, tako što neće suditi naredno kolo. Sudija Arčon je veoma dobro sudio svoje mečeve, napravio je propust poslije zadnjeg meča kola kada se upustio verbalni raspravu sa igračem Đukanovićem. S obzirom da je pomenuti igrač kažnjen sa jednim mečom suspenzije, isti aršin će biti zauzet i prema sudiji, odnosno kao i u predthodnom slučaju predloženo je komesaru da se i on kazni, tako što ni on neće suditi naredno kolo.

Konačnu odluku o tome ko će suditi naredni vikend donijet će komesar Mugoša, a mi ćemo i ubuduće nastaviti sa našim mišljenjima o suđenju i iznijeti i pohvale i kritike na račun sudija.

Obavještenje 21.11.2013.

U prvom dijelu sezone će se igrati 10 kola, i ako bude sve po planu, datumski, prvi dio lige se završava 15.12.
Odmah po završetku 10. kola počeće kup takmičenje. Prvih 12 ekipa iz obje grupe proći će direktno u 1/16 finala kupa, dok će ostalih 16 ekipa igrati kvalifikacije. Ekipe budu slabije plasirane od 12-og mjesta međusobno će odlučiti kojih 8 ide u 1/16 finala.

Drugi dio prvenstva počinje 25.01.2014. Između ta dva datuma igraće se kup takmičenje.
Prelazni rok će trajati od 29.12.2013. do 26.01.2014. Ekipe imaju pravu da izvrše najviše 3 izmjene u svom sastavu.

Naravno, kup se igra po sistemu ispadanja na jedan meč i od 1/16 finala uradit će se žrijebanje sa kosturom do kraja. Takođe će biti obavljeno i žrijebanje za kvalifikacije kupa

Obavještenje 13.11.2013.

Tim Udruženja minifudbal Crna Gora zadužen za razvoj lige, od ove godine intenzivira aktivnosti na radu svojih internet prezentacija, kako bi sve učesnike lige, ali i crnogorsku sportsku javnost blagovremeno obavještavao o dinamičnom razvoju minifudbala u Crnoj Gori. S tim u vezi, na svakodnevnoj osnovi planiramo obavještavati naše uvažene pratioce i učesnike lige o detaljima iz iste sledećom dinamikom:

Subota - rezultati mečeva odigranih toga dana.
Nedjelja - rezultati mečeva odigranih toga dana, kao i kompletni rezultati kola.
Ponedeljak - tabele, tim kola, disciplinske mjere-
Utorak - riječ organizatora uz izvještaj sa utakmica datog kola.
Srijeda - mini intervju sa igračem kola, kao i satnica narednog kola.
Četvrtak - najava utakmice kola i dva meča, koja se snimaju.
Petak - mini intervju sa kapitenom jedne od ekipa.

Sve dodatne vijesti i intervjue možete naći u rubrici Novosti na našem vebsajtu.

Obavještenje

Disciplinska komisija Udruženja primila je molbu dvojice igrača, Marka Čolakovića i Mirka Šćepanovića, koji su nakon nesportskog ponašanja tokom jednog od mečeva prošlogodišnjeg takmičenja sankcionisani sa kaznom od godinu dana zabrane igranja u minifudbal ligi.

Na prvom redovnom sastanku, komisija će razmotriti podnesenu molbu da im se kazna umanji, uzimajući u obzir sve činjenice.

Na odluku komisije nije moguže uložiti žalbu.


Odluka

Po istupanju ekipe Sindikat Aluminijuma, rukovodstvo UMFCG, reagovalo je pozivom ekipi MFK Rekreativo, koja je već duže vrijeme na vrhu liste ekipa koje su na čekanju za licenciranje za učešće u minifudbal takmičenju. Pozivom su konsultovani predstavnici svih 19 preostalih ekipa iz grupa A, i jednoglasan je stav bio da je u voom trenutku za takmičenje bolje uvesti novi klub, s obzirom da je sezona tek na startu. MFK Rekreativo već preko deceniju krasi korektan sportski i amaterski duh, čime smo se i vodili pri izboru, između ostalog. Ekipa je, fudbalskim kvalitetima u nivou dosadašnjeg učesnika takmičenja, čiji će bodovni saldo i preuzeti. Rukovodstvo im zahvaljuje na uzimanju učešća u ligi. U slučaju da se situacija napuštanja takmičenja ponovi, više neće biti dopunjavanja lige sa liste klubova na čekanju, već će se utakmice registrovati službenim rezultatom.


Imenovanje sportskog direktora

Predsjednik Udruženja minifudbal CG imenovao je Željka Božića na mjesto sportskog direktora udruženja, a time i  za člana najužeg rukovodstva.
On će u prvom redu biti zadužen za rad po pitanju reprezentacije, a biće uključen i u donošenje drugih bitnih odluka u vezi sa ligom,
i udruženjem uopšte.

Božić je dugogodišnji fudbalski radnik, koji je preko deset godina bio na čelu nekoliko futsal klubova i postizao zapažene rezultate, i pokazao se kao odličan organizator i veliki sportski entuzijasta. Svoj plan i program po pitanju funkcionisanju nacionalnog tima, Božić će iznijeti onog momenta kada bude poznat domaćin narednog miniEura

Utici sa miniEura:

Završen je i drugi miniEuro koji je ove godine održan u Grčkoj. U odnosu na Moldaviju učinjeni su džinovski koraci što se tiče same organizacije, a i kvalitet reprezentacija je bio na većem nivou. Grci su položili ispit što se tiče organizacije, odnosnom bolje rečeno gradić Retimno, za čije stanovnike možemo reći da su izuzetno prijatni i gostoljubivi. To je jedan prelijep gradić, izuzteno miran i sa mnogo isotijiskih znamenitosti i ako bi tražili jedinu manu Retimnu to su j izuzetno visoke cijene. Međutim moramo razumjeti da je to ipak jedna atraktivna turistička destinacija, u koju dolazi izuzetno bogata klijentela, većinom iz skandinavskih zemalja.

Nekoliko stvari o nama i našoj reprezentaciji:

Rukovodstvo lige, zajedno sa selektorom objavilo je spisak od trideset igrača koji su najviše pokazali kroz našu ligu. Na našem prvom treningu se odazvalo svega petanaest igrača sa golmanima(tri), dok su ostali otkazali da zbog poslovnih i drugih obaveza, i nisu bili u mogućnosti da odrade pripremni ciklus i da pođu na Evropsko prvenstvo. Poslije desetak dana treninga odustala su još tri igrača tako da nije bilo ni potrebno da se radi selekcija već su se igrači sami „izabrali“. Selektor je odradio veoma dobro pripremni period i spremio igrače kroz veoma naporne treninge. Zbog javnosti tj. ljudi koji nisu upoznati sa ligom, želim da kažem da je vjerovatno bilo kvalitetniji igrača kroz ligu, ali da su se ovi momci odazvali svakom treningu i ostavili sve svoje obaveze i stavili se na raspolaganju selektoru, i naravno pružili svoj maksimum kako kroz pripreme, tako i kroz prvenstvo.

Što se tiče samog takmičenja moram istaći veoma zahtjevan veliki broj mečeva za veoma kratko vrijeme. Primjetno je bilo da su najviše dogurale reprezentacije koje su imale dužu i jaču klupu ili bolje rečeno 14-15 podjednako kvalitetnih igrača. Takodje želim da istaknem da je na miniEuru bio veliki broj zemalja koje su odradile veliki broj pripremnih mečeva i imale mnogo veću bazu igrača nego što je slučaj sa nama i što je možda još i najvažnije imale su podršku svojih država i sponzora. U neformalnom razgovoru sa predsjednicima ostalih reprezentacija dobio sam podatak da je naše Udruženje minifudbal Crna Gora jedino koje je o svome trošku dovelo reprezentaciju na miniEuro bez pomoći sponzora i države. Zbog svega toga navedenog smatram da je za mene velika stvar što smo smogli snagle i uspjeli da se uopšte pojavimo na ovom dogadjaju.Isto tako mislim da je veliki uspjeh naš plasmam u četvrtfinale, s obzirom na kvalitet zemalja koje su učesvovale, kao i na njihovu logističku pomoć koju su imale.

Ne želeći da ulazim u stručna pitanja, jer smatram da nisam toliko kompetentan neću govoriti o taktici i načinu igranja naše ekipe, ali ipak moj neki osjećaj da smo mogli još jedan korak više, ali hvalilo je svježine i malo više sreće.

Kao čovjek koji je na čelu Udruženja izuzetno sam zadovoljan kako su igrači, kao i čitava naša delaegacija predstavljali našu državu, na ovom , sad se već može reći velikom takmičenju.. Igračima se zahvaljujem na ponašanju, disciplini, igri i što su prhvatili da odsustvuju od svojih kuća i porodica na nedelju dana, kao i na svim naporima koje su izdržali.Stručnom štabu takođe na odlično odrađenom pripremnom dijelu, spremanju i fizičkoj spremi ekipe.

Želim da istaknem da je Nemanja Ljumović,naš sekretar, odsudio veliki broj mečeva na miniEuru, a kao nagradu sudijske komisije dobio je priznanje da sudi osminu finala Rumunija – Slovačka, četvrtfinale Poljska-Hrvatska kao i polufinalni meč izmedju Rumunije-Njemačke. Smatram da je to veliki uspjeh za samog njega kao sudiju, a i za nas kao asocijaciju koji smo ga predložili.
Udruženje minifudbal nastavlja sa aktivnostima oko lige i nadamo se da će naići na više sluha kod onih koji mogu da nam pomognu, da se pojavimo i na narednom miniEuru koje je u planu, kao i Svjetskom prvenstvu ukoliko se plasiramo.

Predsjednik Udruženja minifudbal Crna Gora
Nebojša Kraljević

Kraj za našu reprezentaciju

U četvrtfinalu miniEura naša reprezentacija poražena je od Rusije sa 1:2. Jedini pogodak za našu reprezentaciju postigao je Goran Drobnjak sa bijele tačke nakon prekršaja u prvom poluvremenu meča. Ruska reprezentacija demonstrirala je snažan i tehnički napredan fudbal, ali nažalost i veliku dozu nesportskog ponašanja. što na terenu, što uz njega: naši momci su se borili i imali nekoliko šansi da meč odvedu u penal završnicu, ali su Rusi ipak odoljeli. Plasman naše reprezentacije od 5-8. mjesta zavisiće od konačnog uspjeha našeg današnjeg protivnika u nastavku takmičenja.

Minifudbal i u Herceg Novom!

Napravljen je konačan spisak ekipa za hercegnovsku biznis ligu u minifudbalu, našeg uvaženog partnera u projektu širenja popularizacije i osnaživanja nacionalne minifudbal mreže. Konačan broj ekipa je 20. Ekipe učesnice lige su:

1. Novi Taxi - Voli
2. CKB - T-Com
3. Brodogradilište 2
4. EPCG - Coning
5. Špediteri
6. Timicom - Šeki Nautilus
7. Škorpion
8. Mornarica
9. Taxi More
10. Gr. Policija
11. Nautilus - Šušić
12. Policija
13. Opština
14. Semper Co
15. Brodogradilište 1
16. Mercator Cg
17. Panto Group
18. Vodovod
19. Bolnica Meljine
20. Vatrogasno - Stambeno

Udruženje minifudbal Crne Gore želi dobrodošlicu ovoj ligi u našu minifudbal porodicu. Sve čestitke organizatorima Božoviću i Šukurici na sjajnoj organizaciji i na impozantnom broju ekipa koje će uzeti učešća u takmičenju.

Za sve koji žele da više prate ovu ligu to mogu preko njihove fejsbuk stranice: Balon meljine

Takođe želimo i da podsjetimo da će najbolja ekipa iz ove lige igrati za prvaka Crne Gore, a igrači će imati šansu da nastupaju za minifudbal reprezentaciju. Srećno!

Nastavak uspješne saradnje!

I ove godine TV 777 biće važan partner našeg takmičenja. Emisija posvećena minifudbalu i ligi ići će četvrtkom u 22h, a biće reprizana subotom u 10h. Formom će biti nalik prošlogodišnjim emisijama - snimak sa dva meča uz izjave aktera, kompletne rezultate, tabele i najave kola.

Određen nagradni fond

P
redviđene novčane nagrade za prvaka minifudbal lige Podgorice su:
za 1 mjesto 1500 Eura
za 2 mjesto 600 Eura
za 3 mjesto 400 Eura.

Osim novčanih nagrada prve tri ekipe dobijaju pehare i medalje.

Predviđene su i nagrade u vidu sportske opreme i za najboljeg igrača,
golmana i strijelca lige

U slučaju pronalaska generalnog sponzora lige, na čemu rukovodstvo aktivno radi, došlo bi do povećanja nagradnog fonda.

Nagrada za pobjednika
Kupa Podgorice u minifudbalu je besplatno učešće u narednoj sezoni i pehar; za poraženu ekipu u finalu kupa predviđen je pehar.

Oformljene komisije pred početak lige

Minifudbal liga će, od ove godine, imati dvije komisije.
Prva je disciplinska koju čine Nebojša Kraljević, Radoman Vučetić i Predrag Mugoša, i koja će nadgledati sveukupan rad i regularnost takmičenja, kao i izricati disciplinske mjere kada se za to nađe povoda.

Nova komisija za ovu godinu zvaće se Žalbena komisija, koja će postupati po žalbama igrača ili ekipa, u vezi sa određenom kaznom, propustom službenih lica ili u slučaju povrede pravilnika. Komisiju će, osim najužeg rukovodstva lige, Nebojše Kraljevića i Radomana Vučetića činiti još pet predstavnika ekipa koje nastupaju u ligi. Članovi komisije su i Predrag Maraš, Darko Mugoša, Muamer Muratović, Milivoje Ćalov i Vlado Perović.

Odluka koju donese žalbena komisija je konačna.


Rukovodstvo Udruženja, 03.10.2013.

Reprezentacija na pripremama za MiniEuro!

Večeras smo bili u posjeti treningu reprezentacije, uradili nekoliko fotografija i razgovarali sa selektorom Darkom Dacom Mugošom. Igrači su se prvi put okupili prije nedelju dana. Selektor na raspolaganju ima 11 igrača i 3 golmana.Do kraja mjeseca znaće se konačan spisak putnika za Grčku.
Selektor je izjavio da je zadovoljan igračkim kadrom sa kojim raspolaže, da smatra da je jača konkurencija u timu nego prošle godine, kao i sa zalaganjem i fizičkom spremom igrača
"Imaćemo ove godine teži zadatak, jer je konkurencija na prvenstvu veća, samom činjenicom da ima više zemalja, a da su među njima fudbalske velesile Španija i Rusija. Mi ćemo prvenstvo dočekati maksimalno spremni, kao i prošle godine, a ostalo ćemo vidjeti kako će se sve odvijati. Nadam se da će nas zaobići povrede.
U narednih dvadesetak dana radićemo na fizičkoj spremi, a imamo u planu i odigravanje pripremnih mečeva, sa najboljim ekipa kod nas iz minifudbala i futsala. Igrači će u međuvremenu odigrati i dva prvenstvena kola za svoje ekipe u minifudbal ligi, tako da očekujem da će početak prvenstva dočekati u top formi," zaključio je Mugoša.

05.09.2013. Održan sastanak sa predstavnicima ekipa

Večeras je u Podgorici održan sastanak sa predstavnicima ekipa koje će učestvovati u ovogodišnjem takmičenju. Ekipe imaju obavezu da do najkasnije 24 .09. ispune date obaveze u vezi sa uplatom.
One ekipe koje ispune dogovorene obaveze naći će se u žrijebu, koji će biti održan 24.09.


Lige počinje 28.09 i izvjesno je da će, kao i prošle sezone, biti dvije grupe, a konačan broj ekipa ćemo objaviti na dan žrijebanja
. Sigurne učesnice lige biće samo one koje ispoštuju date rokove i dogovore.


01.09.2013 Obavještenje

Važno obavještenje za ovogodišnje učesnike lige. Kapiteni, odnosno predstavnici, pozvanih minifudbal ekipa, koje će ove godine nastupiti u ligi, pozivaju se na dogovorni sastanak u SC DADEX, u četvrtak u 20h. Predstavnici ekipa koje su učestvovale prošle sezone, a još uvijek nisu potvrdile ovogodišnje učešće dužne su da to urade do 04.09. ili neće biti na spisku za ovogodišnje takmičenje. Ekipa koje ne bude imala predstavnika na sastanku, zbog njegove važnosti i potrebe da se preciziraju uslovi takmičenja, takođe se neće računati u prijavljene za ovu sezonu.
Rukovodstvo Udruženja Minifudbal Crna Gora

01.09.2013. Određeni termini za miniEuro

Evropska minifudbal federacija sinoc je objavila termine odigravanja utakmica na evropskom prvenstvu. Prvu utakmicu, nasi reprezentativci igraju protiv Izraela, da bi nakon toga, odmjerili snage sa novajlijom na miniEuru - reprezentacijom Irske. Treci mec igramo sa reprezentacijom Moldavije, nakon cega nas, nadamo se, ocekuje mec osmine finala. Vise detalja na zvanicnoj stranici federacije: http://www.eurominifootball.com/schedule-of-minieuro-2013/#.UiHBcX3bvtc.twitter

01.09. Predstavljamo (5):

Učesnik ovogodišnjeg takmičenja biće i ekipa koja je odigrala odlično čitavi ligaški dio, kao i play-off i na kraju zauzela visoko treće mjesto - Kole trans.
"ZaDovoljan sam prošlogodišnjim plasmanom i velikim uspjehom. Mislim da smo bili prijatno iznenađenje za sve, kako našom dopadljivom igrom, Tako i plasmanom. Zadržali smo sve igrače koji su odigrali drugi dio prvenstva i samu završnicu, a i doveli smo nekoliko novih,za koje se nadam da će se dobro uklopiti. Očekujem, u prvom redu, da ponovimo druženje od prošle sezone, da damo sve od sebe, a rezultat ako dođe prihvatićemo ga objeručke," izjavio je predstavnik ekipe Goran Kostić
.


Ekipa koja je u prethodnoj sezoni startovala nešto slabije, da bi, kako je prvenstvo odmicalo igrala sve bolje je i Pivara Nikšić, koja će nastupiti i u ovoj sezoni. "Zadovoljan sam plasmanom u četvrtfinale lige, bili smo čak i blizu polufinala, ali ne žalimo za tim, jer smo pokazali da možemo da igramo sa svakom ekipom ravnopravno. Zadržali smo većinu igrača od prošle sezone, a biće i nekih novih lica. Kao i prošle godine nećemo biti opterećeni rezultatom,već ćemo se pokušati nadigravati sa svakim pa šta bude. Imamo mali hendikep pošto na vještačkoj podlozi igramo samo mečeve u ligi, ali se nadam da ćemo kao i u prošloj sezoni uspjeti da se adaptiramo," izjavio je kapiten ekipe Velimir Bato Zurovac


Najstariji klub malog ili mini fudbala od svih ekipa u ligi, ekipa sa puno osvojenih turnira i osvajač prve rekreativne lige - Pljevlja 04 i u ovoj sezoni u ligi!
"Odigrali smo veoma dobro ligaški dio bili u samom vrhu. U osmini finala smo imali problem sa povrijeđenim igračima, a i veoma raspoloženog protivnika koji nas je iznenadio i izbacio iz daljeg takmičenja. Zadržaćemo većinu igrača iz prethodne sezone, a postoji mogućnost dovođenja nekoliko pojačanja. Naša ekipa u svakom takmičenju u kojem nastupa ima šampionske ambicije, tako ulazimo i ovogodišnje izdanje minifudbal lige," izjavio je predstavnik ekipe, profesor Milanko Damjanović.Nova ekipa, koja će, sudeći po najavama imati veoma kvalitetan sastav je Minifudbal klub Podgorica. "Zadovoljstvo nam je što ćemo u predstojećoj sezoni imati priliku da učestvujemo u minifudbal ligi i dobiti šansu da odmjerimo snage sa nizom jako kvalitetnih ekipa, koje su već potvrdile svoje svoje učešće u predstojećoj sezoni. Naš prevashodni cilj jeste druženje, ali ćemo u svakoj utakmici pružiti maksimum i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. S obzirom da se radi o novoj ekipi u ligi treba istaći da je jedan broj naših igrača igrao za druge ekipe, a nasuprot njima imamo i one koji prvi put nastupaju u ligi. Trudili smo se da da okupimo uglavnom društvo sa termina. Uslov za ulazak u našu ekipu osim igračkih bili su i ljudski kvaliteti ,jer želimo da na pravi način predstavljamo ime ekipe koje nosimo," istakao je predstavnik ekipe Vladimir Tomović


Jedna od najnepredvidljivijih ekipa u prošloj sezoni, koja je igrala po sistemu toplo-hladno, ekipa RTCG, učestvovaće i ove godine u ligi. "Dobro smo startovali u prošloj sezoni, da bi kasnije bili u padu igre i forme. Najveći uzrok tome je činjenica da smo veoma često igrali nekompletni ,a i ostali smo veoma brzo bez glavnog igrača koji je postao profesionalac, te time izgubio pravo nastupa. U novoj sezoni će za našu ekipu nastupati većinom zaposleni, a kako bi bilo što konkurentniji dovešćemo par pojačanja. Nemamo rezultatski imperativ, bitno nam je druženje i dati sve od sebe na terenu. Zadovoljan bih bio plasmanom u sredini tabele," zaključio je kapiten ekipe Aleksandar Mirković.

27.08.2013. Predstavljamo (4):

Jedna od ekipa, koja je u prethodnoj sezoni završila ligaški dio u vrhu tabele - i ove godine takmičiće se u elitnom minifudbal takmičenju. U pitanju je Auto-Babović. Nikola Babović, kapiten, podijelio je sa nama očekivanja: "Zadovoljan sam našim sveukupnim nastupom u prošloj sezoni,imajući u vidu činjenicu da smo mi bivši igrači velikog fudbala i da nam je to bila prva takmičarska sezona u minifudbalu. Možda ima malo žala što nijesmo ponovili igre iz ligaškog dijela i u najvažnijem meču do tog trenutka, 1/8 finala, kada smo završili dalje takmičenje. Nadam se da ćemo u narednoj sezoni otkloniti te neke nedostatke, a u svakom slučaju bićemo i iskusniji za jednu sezonu učestvovanja u ligi. Ekipa će nastupiti u istom sastavu kao i prethodne sezone."


U novoj sezoni, ekipa Dadexa će pokušati da ponovi igre iz prošle i odbrani titulu šampiona lige.O sastavu i planovima govorio je kapiten ekipe Dragan Božović: "Prezadovoljan sam nastupom, rezultatom kao i sveukupnim ponašanjem svoje ekipe u prethodnoj sezoni. Uspjeli smo da sačuvamo skoro kompletan tim. U novoj sezoni očekujem u prvom redu da ponovimo fer i korektno ponašanje i dopadljivu igru.Bez obzira na kvalitet koji neosporno posjedujemo biće teško odbraniti titulu; po mojim saznanjima u ovoj sezoni će biti veoma kvalitetnih ekipa. U svakom slučaju dati ćemo sve od sebe pa na terenu šta bude,neka pobijedi najbolji."


Ekipa koja je bila veoma prijatno iznenađenje u prethodnoj sezoni, i koja uspjela da dođe do polufinala i zauzme visoko 4. mjesto je i ekipa Aerodroma. "Veliki uspjeh za moju ekipu je bilo osvajanje 4. mjesta u ligi. Nama je to bila prva godina i naravno da sam zadovoljan plasmanom, kao i samom organizacijom takmicenja. Zbog svega toga zadovoljstvo nam je da i ove godine budemo dio minifudbal lige. Zadržali smo većinu igrača, a uz par promjena daćemo sve od sebe da se predstavimo u što boljem svjetlu i pokušaćemo da ponovimo igre i rezultat iz prethodne sezone. Nama je prevashodni cilj druženje i fer i korektno ponašanje, a rezultat ako dođe dođe," kazao je Slobodan Martinović, kapiten ekipe.


Ekipa koja je pokazala najviše u kup takmičenju i bila njegov prvi osvajač, Eurozox, nastupiće i u ovoj sezoni u ligi. Kapiten Goran Drobnjak je istakao da je zadovoljan nastupima svoje ekipe u prethodnoj sezoni posebno u kup takmičenju, koje su i osvojili: "Što se tiče ligaškog dijela tempirali smo formu za play-of gdje smo ispali iako smo protivnika pobijedili; zbog našeg propusta prilikom prijave igrača meč smo izgubili službenim rezultatom. Zadržali smo većinu igrača,a doveli smo i nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Imaćemo veoma dobru i iskusnu ekipu, a samim tim očekujemo dosta od naredne sezone i imamo visoke ciljeve i velike ambicije, bez neke lažne skromnosti."


Ekipa Diva Šavnik je imala najviše pređenih kilometara kako bi odigrala svoje mečeve prošle godine. Bez obzira na daljinu i na velike troškove ,na vremenske neprilike, oni su uvijek dolazili na vrijeme i sa svom pratećom opremom, dajući primjer ostalim ekipama. Posebna nam je čast i zadovoljstvo da najavimo da će biti sa nama i ove sezone."Zadovoljan sam našim sveukupnim učešćem u našoj prvoj takmičarskoj sezoni u ligi. Pobrali smo simpatije svih kao jedna od najmlađih i najorganizovanijih ekipa u ligi. U narednoj sezoni ćemo imati nekoliko novih i veoma mladih igrača. Svi naši igrači su isključivo iz našeg grada. Želja mi je i da i ove sezone što bolje predstavimo naš grad, kao i našu regiju u prvom redu našim ponašanjem i ljudskim odnosom, a rezultat ako dođe dobrodošao,a ako ne - to su sve mladi momci pred kojim je još puno godina igranja," izjavio je predstavnik ekipe Ranko Šušić.


Veoma kvalitetna i iskusna ekipa koja je prvi dio prvenstva završila na liderskoj poziciji, dok je drugi dio odigrala nešto slabije, i ove godine će učestvovati u ligi. Riječ je o ekipi Montenegro Airlines. "Zadovoljan sam nastupima svoje ekipe, možda smo mogli napraviti i korak više, mada smatram da je i plasman U četvrtfinale za prvu takmičarsku godinu uspjeh imajući u vidu kvalitet ekipa. Prije svega bih htio naglasiti da smo pred sami pocetak lige pretrpjeli veliki gubitak, izgubivši naseg prijatelja, kolegu, golmana, Vladimira Saveljića i da smo sve nasše igre posvetili samo njemu...što se naredne sezone tiče, zadržali smo kostur tima i pojačali se sa nekoliko kvalitetnih igraca, te samim tim, nadam se, da ćemo imati ekipu koja će konkurisati za sami vrh tabele. Takođe želim da istaknem da je naša ekipa izuzetno zadovoljna organizacijom lige," istakao je predstavnik i igrač ekipe Dalibor Medenica.


Najuspješnija ekipa u prošloj sezoni, ako računamo prvenstvo i kup, i ekipa koja je svoja jedina dva poraza doživjela u dva finala i ove godine će pokušati da ponovi ili nadmaši prošlogodišnji sjajan rezultat jeste Dadi Auto-Trend, koji se prošle godine takmičio pod imenom Dadi Export.
Kapiten ekipe, Veljko Milošević, istakao je da su napravili veliki rezultat, I da ni sami nijesu očekivali da će toliko biti uspješni. "Što se tiče igračkog kadra napravili smo veliki broj promjena, doveli smo kvalitetne igrače iz drugih ekipa, napravili konkurenciju na svakoj poziciji u timu i očekivanja su da ligaški dio završimo na što boljoj poziciji, kako bi u play-off ušli sa što bolje pozicije."

21.08.2013. Predstavljamo (3):

SAFE LIFE - novi prvoligaš!
"Čast nam je što nam je rukovodstvo udruženja dozvolilo da se priključimo ligi i ja im se ovim putem zahvaljujem. Pratio sam prošlogodišnju ligu i smatram da je na vrhunskom nivou
Našu ekipu čini moje društvo sa kojim već nekoliko godina igram termine, a blizu smo dogovora sa nekoliko igrača koji su u prošloj sezoni igrali za druge klubove,kako bi bili konkurentniji. Zadovoljan bih bio plasmanom u sredini tabele,s obzirom da nemamo takmičarsko iskustvo," Izjavio je kapiten ekipe Nebojša Kuburović
U novoj koncepciji, za ligaško takmilčenje, ove godine nastupiće i ekipa "Potencijal i prijatelji". U pitanju je projekat kojim rukovodi gospodin Miodrag Mitrić, ugledni podgorički privrednik, a koji okuplja dio igrackog kadra proslogodisnjeg tima i prijatelje kluba u vidu pojacanja na deficitarnim pozicijama. "Očekujemo bolji rezultat ove godine - borbu za pozicije na sredini tabele. Pojačanja su tu da podignu nivo igre, ali i da doprinesu promociji i jos boljem predstavljanju kluba. Liga je, sama po sebi, izazov i nadamo se
da ce iz godine u godinu biti i kvalitetnija i masovnija," riječi su koordinatora za ligaška takmičenja, Miodraga Mitrića.

21.08.2013. Predstavljamo (2):

Prvoligaškom karavanu priključila se još jedna ekipa! Ekipu Ataco činiće mahom zaposleni, koji odavno već igraju termine, a ove godine su poželjeli da se okušaju u ligi.
Predstavnik ekipe je poznati igra
č malog fudbala - Rajo Bakić, koji je ostavio zapaženog traga na crnogorskim terenima u proteklih 20 godina, pa će ujedno i biti kapiten novooformljene ligaške ekipe. "U našem sastavu nema zvijezda, mahom su to ljudi rade zajedno, a druže se i u slobodno vrijeme. Nadamo se da ćemo ostaviti dobar utisak. U prvom redu očekujemo fer i sportsko nadmetanje, dok nam je rezultat u drugom planu," rekao je Bakić.


Lutrija Crne Gore okušaće svoje šanse u Prvoj ligi minifudbala!
"Mi, kao medijski sponzori minifudbal lige, i sa preko 600 zaposlenih, odlučili smo da je i red da se takmičarski priključimo ligi. Našu ekipu će u velikoj većini činiti zaposleni u našoj firmi,a među nama ima i nekoliko bivših fudbalera. Neki veliki rezultatski uspjeh, svakako, nije imperativ, cilj je čisto duženje i socijalizacija sa drugim ekipama," istakao je kapiten ekipe Vlado Perović
21.08.2013 Sastanak sa predstavnicima ekipa

Inicijalni sastanak sa kapitenima/predstavnicima ekipa, na kome će se govoriti o propozicijama, tehničkim detaljima, dinamici, pravilima i odgovarati na pitanja biće održan 5. septembra u 20h u SC Dadex.


16.08.2013. Predstavljamo (1):

Bliži se i početak druge sezone crnogorskog minifudbala, pa počinjemo sa predstavljanjem ekipa. Zadovoljstvo nam je da najavimo učešće tima Montenegro stars iz Budve, sa čijim smo predstavnicima i razgovarali o planovima za ovu sezonu. "Ekipu Montenegro stars činiće igrači zaposleni u toj firmi. U pitanju su mahom igrači koji su igrali kako veliki tako i mali fudbal. U ekipi će biti i 2 aktivna futsal igrača, Milovan Drašković i Nikolaj Lobov . Prijavili smo se uprvom redu zbog druženja, a rezultat u našoj prvoj godini nastupa nije u prvom planu," izjavio je kapiten ekipe Igor Radak.


Minifudbal Crna Gora jači je za još jednu ekipu - KMF Kolašin! "Ekipu Kolašina će činiti igrači iz toga grada koji su igrali, ili još uvijek igraju za Fk Gorštak, koji se takmiči u srednjoj fudbalskoj regiji. Zapazili smo prošle godine ovu ligu i veoma brzo smo se dogovorili da budemo dio nje. Planovi su da predstavimo, u što boljem svijetlu, naš grad i naš novoformirani klub. Očekujem u prvom redu druženje, a sigurno da se nećemo nikom biti lak zalogaj," izjavio je kapiten ekipe Radun Bojić.

04.08.2013. Dadex slavio protiv Rapido Antilopite, Dadi poražen

Dadi Autotrend
Rapido Antilopite 0:1 (Pishtalov 15')

Dadi Autotrend: Adžović Aldin, Hot Enis, Adžić Željko, Radević Nemanja, Vukčević Miloš, Škara Marko, Abramović Dalibor, Muhović Dino, Radojičić Andrija, Muratbašić Nusret.

Rapido Antilopite: Ivaylo Andreev, Stanislav Dankov, Nikolay Rajchev, Krasimir Stefanov, Mihail Mladenov, Martin Markov, Valeri Hristov, Stanislav Pishtalov, Ivan Nachev, Aleksandar Hristov, Mileti Dimitrov, Atanas Hristov, Atanas Shulev, Zlatin Krumov.

Dadex Masline
Rapido Antilopite 2:0 (Mugoša Ilija 10', Vuković Danilo 32')

Dadex Masline: Mirotić Dejan, Božović Dragan, Đikanović Aleksandar, Vuković Danilo, Ulićević Nikola, Krivokapić Ilija, Novović Ranko, Jovanović Srđa, Mugoša Ilija, Mugoša Ivan.

Rapido Antilopite: Ivaylo Andreev, Stanislav Dankov, Nikolay Rajchev, Krasimir Stefanov, Mihail Mladenov, Martin Markov, Valeri Hristov, Stanislav Pishtalov, Ivan Nachev, Aleksandar Hristov, Mileti Dimitrov, Atanas Hristov, Atanas Shulev, Zlatin Krumov.

26.07.2013. Stevan Jovetić promoter Minifudbala Crne Gore!


Reprezentativac Crne Gore i fudbaler Mančester Siti-ja Stevan Jovetić
, prihvatio je da bude promoter Minifudbala Crne Gore i pruža punu podršku
našem projektu!

Predsjednik Udruženja Minifudbal Crn
a Gora Nebojša Kraljević upoznao je našeg reprezentativca sa aktivnostima i planovima minifudbala Crna Gora,
tačnije o našim naporima
koje činimo na popularizaciji minifudbala u Crnoj Gori, o uspjehu reprezentacije na prošlom miniEuru i budućim planovima najbrže rastućeg sporta kod nas i u Evropi. Takođe je upoznat i o tome da je minifudbal za jedan kratki period okupio veliki broj ekipa i igrača (preko 700) i da se među njima nalaze bivši profesionalni igrači, kao i veliki broj ljudi različitih profesija i starosnih dobi.
Stevan je izjavio da prihvata ulogu promotera i rekao da pruža podršku naporima koje čini Udruženje na popularizaciji minifudbala u Crnoj Gori. Smatra da je odlična stvar što ljudi kroz ligu mogu da se druže i takmiče, a oni najbolji imaju mogućnost da postanu reprezentativci i predstavljaju svoju državu na Evropskim prvenstvima.

Opširniji intervju sa Stevanom biće obavljen kad bude imao više vrmena,
jer zbog velikih obaveza u novom klubu nismo željeli da mu uzimamo previše vremena. Ne možemo opisati koliko nam je drago da je jedna ovako velika fudbalska, a i ljudska veličina, prihvatila da nam bude promoter minifudbala Crne Gore. Nadamo se da ćemo uz njegovu pomoć uspjeti privući i zainteresovati još više ljudi za minifudbal, bilo kao igrače kroz ligu, bilo kao sponzore koji su nam neophodni kako bi ostvarili svoje zacrtane ciljeve.

21.07.2013. Prvak Bugarske u minifudbalu dolazi u Podgoricu!

Udruženje Minifudbal Crna Gora i Bugarski Minifudbal Savez (BAMF) dogovorili su odigravanje dva prijateljska meča između dvostrukog uzastopnog prvaka Bugarske, ekipe Rapido Antilopite i šampiona Crne Gore Dadex Masline i vicešampiona Dadi Auto-Trend. Mečevi će biti odigrani 04.08.2013. godine u Podgorici u sportskom centru Dadex sa početkom u 20 i 21h. Naši klubovi će nastupiti u sastavima sa kojima planiraju da nastupe u narednoj sezoni Prve lige Crne Gore u minifudbalu.
Bugarsku ekspediciju će osim 1
6 fudbalera činiti i rukovodstvo BAMF-a i nalazit će se u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori. Osim odigravanja meča imaju u planu da obiđu Crnogorsko primorje gdje će biti smješteni do odigravanja mečeva.


17.07.2013. Crna Gora u grupi sa Moldavijom, Izraelom i Irskom na miniEur-u!

Grupa po mjeri!

Naša reprezentacija na izvlačenju grupa u Retimnu izvučena je u grupi B, sa reprezentacijama Moldavije, Izraela i Irske. Nijesmo imali prilike da igramo da sad ni sa jednom od selekcija. Na prošlogodisnjem miniEuru u Moldaviji imali smo prilike da posmatramo Moldaviju i Izrael, dok je ovo Irskoj prvo učešće i za nas je nepoznanica. Gledajući sastave ostalih grupa zadovoljni smo žrijebom i nadamo se da ćemo opravadati ulogu nosioca grupe.

17.07.2013. Objavljen širi spisak minifudbal reprezentativaca

Spisak od 30 igrača koji će konkurisati za našu reprezentaciju:
Golmani:
Božović Nikola - Granična policija, Mirotić Dejan - Dadex, Mirotić Filip - Montenegro airlines, Drobnjak Željko - Eurozox.
Igrači:
Vuković Danilo,
Gojković Saša, Krivokapić Ilija - Dadex, Milošević Veljko, Abramović Dalibor - Dadi export, Drobnjak Goran, Stamatović Ognjen - Eurozox, Miličković Miloš, Drobnjak Slobodan - Sd Zagorič, Zejak Bogoljub, Bošković Sreten - Patras, Čađenović Aleksandar, Bojanović Ilija - Kole trans, Perišić Goran, Brnović Darko - Auto Babović, Lambulić Mladen, Ćulafić Željko - Aqua Bianca veterani, Milošević Vladimir, Kovač Zoran - Pljevlja 04, Mrđenović Željko - Ms Zoran, Ćurić Aleksandar - Konoba lovac / Big top, Đoković Zdravko - Sportski novinari, Barović Savo - Aerodrom Podgorica, Mićković Dražen - Montenegro golf course, Lakčević Milan - Pivara Nikšić, Mitrović Ognjen - Brižni baštovan.

Igrači koji su igrali u prvoj Crnogorskoj futsal ligi,kao i u
profesionalnim ligama u inostranstvu, nijesu bili u konkurenciji za nacionalni tim.

16.06.2013. Intervju sa Nebojšom Kraljevićem, predsjednikom Minifudbal Crna Gora

Administrator sajta www.minifootball.me je za posjetioce sajta uradio intervju sa Nebojšom Kraljevićem, predsjednikom Minifudbal Crna Gora. Razgovarali smo o aktuelnostima i planovima za naredni period a koji se tiču Lige, reprezentacije i miniEuro prvenstva:

Administrator: Kada i gdje se održava 2. miniEuro?
Nebojša Kraljević: Održava se u periodu od 10. do 14 oktobra ove godine u Grčkoj, na ostrvu Krit, a grad domaćin je Retimno.

Administrator: Kakvi su planovi udruženja Minifudbal Crna Gora vezana za miniEuro i da li će naša reprezentacija otputovati na ovo takmičenje?
Nebojša Kraljević: Pokušavamo svim silama da dođemo do neke finansijske pomoći, odnosno da nađemo sponzore, kako bi uspjeli da pođemo na prvenstvo. Nemamo puno vremena sobzirom na rokove koje smo dobili od EMF-a. Vrlo brzo ćemo znati sa čime raspolažemo.

Administrator: Kada će početi okupljanje reprezentacije?
Nebojša Kraljević: Zavisno od finansijske situacije. Ako uspijemo da obezbijedimo neophodna finansijska sredstva, objavit ćemo jedan širi spisak igrača, od kojih će selektor Darko Mugoša izabrati 12 najboljih.

Administrator: Da li su počele pripreme za sljedeću ligu ili je još rano da se misli o tome?
Nebojša Kraljević: Nije rano, počele su pripreme, dopunjen je pravilnik i objavljen na sajtu. Počeli smo kontakte sa ekipama i mogu da kažem da imamo veliki broj zainteresovanih
novih ekipa.

Administrator: Ima li nekih promjena u odnosu na predhodnu sezonu?
Nebojša Kraljević: Ima jedna bitna promjena, a to je da će od sljedeće sezone pravo nastupa imati i igrači iz Prve i Druge lige velikog fudbala. Ostaje ono pravilo da u jednoj ekipi može biti najviše dva profesionalna igrača, bilo da nastupaju u Prvoj, drugoj ili 1. futsal ligi. Igrači koji nastupaju u ostalim ligama računaju se kao igrači amateri.

Administrator: Koliko očekujete ekipa u narednoj sezoni?
Nebojša Kraljević: Vlada veliko interesovanje za narednu sezonu. Kako sada stvari stoje nećemo moći svima izaći u susret ali trudit ćemo se da napravimu jednu dobru selekciju i da izađemo u susret što većem broju ekipa.

Administrator: Koji su kriterijumi  prilikom izbora ekipa?
Nebojša Kraljević: U prvom redu ljudcski kvaliteti, organizovanost i finansijska moć ekipe, tj. Mogućnost ekipe da uplati kotizaciju. Prednost će imati ekipe koje su učestvovale u tek završenom prvenstvu ili bolje rečeno velika većina, a od zainteresovanih novih ekipa će se izabrati one koje ispunjavaju gore pomenute kriterijume.


11.05.2013. Odigran revijalni meč između reprezentacija Podgorice i Herceg Novog

SC Dadex
Sudija: Pređa Mugoša

PODGORICA - HERCEG NOVI 4:2 (2:0)

Mrđenović 12, Zarubica 19, Barović 24, Škara 26 - Krivokapić 29, Radojević Drago 39

Sastavi ekipa
PODGORICA: Nikola Božović, Savo Barović, Nikola Zarubica, Marko Škara, Miodrag Kukuljac, Danilo Vuković, Željko Mrđenović, Vladimir Milošević
HERCEG NOVI: Danilo Lepetić, Milan Vico, Ćalasan Milan, Drago Radojević, Duško Radojević, Željko Jovanović, Zoran Krivokapić, Stefan Tošić, Ivan Radojević, Miodrag Dašić

U uvertiri finala kup-a odigran je meč između selekcija gradova Podgorice i Herceg Novog.Viđen je veoma kvalitetan meč,iako je rezultat bio u drugom planu.Domaćini su se bolje snašli,bolje su koristili svoje šanse,došli sredinom drugog poluvremena do vođstva od 4 : 0.Uporni gosti su bili bolji u ostatku meča ,postigli dva pogotka za konačnih 4 : 2.


04.03.2013. Nastavlja se Kup

Rukovodstvo Minifudbal Crna Gora obavještava ekipe učesnice lige da će se po završetku ligaškog dijela, odnosno prva naredna subota nakon završetka ligaškog dijela, 23.03.2013. godine odigrati  mečevi  polufinala Kup-a Crne Gore u minifudbalu:
Subota 23.03.2013.godine
18 h DADI EXPORT - MAXIMUS
19 h
EUROZOX - SPORTSKO DRUŠTVO ZAGORIČ

Prvi mečevi šesnaestine finala pl
ayoff-a odigrat će se dana 30. i 31.03.2013. godine. Kao što smo već najavili, žrijeb će biti dirigovan na osnovu rezultata iz ligaškog dijela takmičenja.
Ekipe će ukrštati prema sljedećem rasporedu:

A1-B16
B8-A9
B4-A13
A5-B12
B2-A15
A7-B10
A3-B14
B6-A11B1-A16
A8-B9
A4-B13
B5-A12
A2-B15
B7-A10
B3-A14
A6-B11

27.01.2013. Biznis liga Herceg Novi dio Minifudbala Crne Gore!

Na sastanku rukovdstva Minifudbal Crna Gora i organizatora Biznis lige Herdeg Novi, dogovoreno je da ta liga postane dio Minifudbal Udruženja.
Organizatori lige u Herceg Novom Igor Božović i Nedžad Šukurica uspjeli su da okupe 16 ekipa i da organizuju jednu ozbiljnu ligu sa preko 200 registrovanih igrača.  Od sljedeće takmičarske sezone ekipe iz ove lige ući će ravnopravno u trku za prvaka Crne Gore u minifubalu. A već od ove imaće i kandidate za reprezentaciju. Dogovoreno je da se liga zove „regija Boka“ i da okuplja ekipe iz tog dijela primorja, a gore pomenuti organizatori biće opunomoćeni predstavnici Minifudbala Crne Gore. Liga se igra u balon sali Polino koja se nalazi u Meljinama, sve ekipe učesnice su firme iz Herceg Novog.
Ekipe učesnice Minifudbal biznis lige Herceg Novi su: CKB, Opština, Panto group, Koning, Mornarica, Vatrogasno, Policija, Brodogradilište Bijela, Taxi More, Granična policija, Stambeno, Škorpion, Mercator Crne Gore, Vodovod, Elektroprivreda CG, Nautilus Šeki.
Udruženje Minifudbal Crna Gora želi dobrodošlicu svim novim ekipama i igračima u Minifudbal porodicu. Radujemo se našoj saradnji i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti još više afirmaciji i popularizaciji minifudbala u Crnoj Gori..
Više detalja o ovj ligi možete vidjeti na facebook stranici
http://www.facebook.com/pages/Balon-za-mali-fudbal-Pollino-Sport-Meljine/421082794621475
24.12.2012. Počeo prelazni rok

Prelazni rok za ekipe koje se takmče u Prvoj ligi je počeo i trajaće do 20. januara 2013. godine.
Četvrtfinale kupa će se odigrati 19. i 20. januara.
Nastavak lige je zakazan za 26
. i 27. januar.

17.12.2012. Odigran revijalni meč između Minifudbal CG i FSCG

Minifudbal CG - Fudbalski savez CG 1 : 0 ( 1: 0 ). Strijelac Drobnjak (16. minut)

Sastavi ekipa:
Minifudbal CG: Mirotić Dejan, Čolaković Marko, Stamatović Ognjen, Zarubica Nikola, Barović Savo, Mrđenović Željko, Kukuljac Miodrag, Vuković Danilo, Milošević Vladimir, Škara Marko, Drobnjak Goran.
Fudbalski savez
CG: Grujić Rajko, Brnović Branko, Dragićević Radislav, Rabrenović Dejan, Vlahović Neđeljko, Brnović Predrag, Popović Goran, Mišković Goran, Vukčević Nenad.
Iako se radilo o prijateljskom meču viđena je odlična i borbena utakmica,
sa puno trčanja i lijepih akcija na obje strane. Rezultat meča je bio u drugom planu, međutim i pored te činjenice i jedni i drugi su željeli pobjedu. Pobjedonosni pogodak za minifudbal reprezentaciju postigao je Goran Drobnjak u 16. minutu prvog poluvremena. Na ovom meču posebno su se istakli golmani, Grujić i Mirotić, koji su nekoliko puta fenomenalno intervenisali. Takođe treba napomenuti da je meč odigran po pravilima minifudbala u trajanju od dva puta po dvadeset minuta.


14.12.2012. Revijalni meč protiv FSCG

U ponedeljak 17.12.2012. godine u 17:00 časova
, na terenu sportskog centra Kalezić (na Zabjelu, preko puta stadiona FK Zabjelo), odigrat će se revijalni meč između Fudbalskog saveza Crne Gore i minifudbal reprezentacije Crne Gore. Fudbalski savez će predvoditi selektor reprezentacije Branko Brnović, koji će i igrati na ovom meču. Pored njega nastupit će još nekoliko proslavljenih igrača velikog fudbala. Minifudbal reprezentaciju će predvoditi selektor Darko Mugoša, a nastupit će igrači koji su osvoili vicešampionsku titulu na Evropskom prvenstvu u minifudbalu, koje je održano u Moldaviji ove godine.
Na kraju jedne zaista uspješne godine za crnogorski minifudbal, uputili smo poziv Fudbalskom savezu CG, da odigramo prijateljski, revijalni meč kako bi nam pomogli da pdodatno promovišemo mionifudbal, kao i rezultat ovih momaka ostvaren na Evropskom prvenstvu. FSCG je prihvatio poziv i  zahvaljujemo im se na tome. Izuzetna nam je čast što su prihvatili da igraju protiv naše reprezenracije i po pravilima minifudbala, što će sigurno doprinijeti daljem razvoju minifudbala u našoj zemlji.
Minifudbal savez CG uz zahvalnost želi uspješan nastavak kvalifikacija i plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. reprezentacij Crne Gore i selektoru Branku Brnoviću.

11.12.2012.  Odigrana revijalna utakmica

Grupa A             3 (2:0) 3          Grupa B

1:0 B. Milić 12'                   
  2:1 Stamatović 23'
2:0 Lambulić 17'                 
 2:2 Đoković    25'
3:2 Novović  29'                 
 3:3 Mrđenović  38'

Odigrana je revijalna utakmica na kojoj je rezultat bio u drugom planu.
Prvi cilj da se okupe najbolji igrači dosadašneg dijela prvenstva, drugi
uručenje zahvalnica ljudima koji su pomogli razvoj minifudbala u Crnoj
Gori i treći izvlačenje parova kupa. Po veoma hladnom vremenu svi igrači
su se sa zadovoljstvom odazvali i pružili lijepu fudbalsku predstavu. Bilo
je lijepih akcija, poteza i golova. Na kraju najpravedniji rezultat 3:3.

Predsjednik Udruženja minifudbal Crna Gora Nebojša Kraljević uručio je
zahvalnice ljudima koji su dali puni doprinos, razvoju i afirmaciji
minifudbala u Crnoj Gori. Dobitnici zahvalnica su Muratović Mua
mer, Darko
Mugoša, Goran Drobnjak, Sportski teren Patras, Sportski teren Dadex,
dnevne novine DAN i TV 777.


11.12.2012. Izvučeni parovi za Kup

LIJEVI dio žrijeba                                 DESNI dio zrijeba

Posebna jedinica           
                        Kmf Potencijal
Kole trans                       
                Konoba Lovac/Big top
                           
Montenegro airlines              
             Modni studio Zoran
Dadex-Masline                   
                    Diva-Šavnik
                       
Vojska CG                         
              Sindikat Aluminijuma
Eurozox                          
                       Maksimus

Pro Link/Nice coffe                
                Dejan trans
Sportski novinari                 
             Securitas Montenegro

Pivara Nikšić                     
                 Granična policija
Elektrodistribucija              
                   Auto Babović

Brižni baštovan                  
                     Pljevlja 04
Montenegro Golf Course           
             Dadi export

Picerija Venom                   
            Parking servis Podgorica
Aerodrom Podgorica              
                  Batara

Sportsko društvo Zagorič          
                 RTCG
Patras                           
                 Aqua Bianca Veterani

Satnica utakmica će naknadno biti određena.

09.12.2012. Sastavi ekipa za revijalni meč koji će se održati 11.12.2012.:

Grupa A
Despotović Dragoljub (g) - Pljevlja 04
Mirotić Dejan (g) - Dadex Masline
Bojanović Darko - Pljevlja 04
Barović Savo - Aerodrom PG
Brnović Darko - Auto Babović
Lambulić Mladen - Aqua Bianca Veterani
Miročević Žarko - Kole trans
Milačić Nemanja - Sindikat aluminijuma
Novović Ranko - Dadex Masline
Janković Svetislav - El.distribucija
Vuksanović Nenad - Batara
Milić Božo - Montenegro airlines
Selektor: Rašo Vučetić

Grupa B
Bojanić Ivan (g) - Securitas
Zogović Velimir (g) - Konoba lovac/Big top
Stamatović Ognjen - Eurozox
Abramović Danilo - Dadi export
Mićković Dražen - Montenegro golf course
Dačević Radisav - Vojska CG
Mrđenović Željko - Modni studio Zoran
Miličković Miloš - SD Zagorič
Đoković Zdravko - Sportski novinari
Škara Marko - Granična policija
Rogošić Vlatko - Dejan trans
Kukuljac Miodrag - Patras
Selektor: Ranko Zečević

27.11.2012. Revijalni meč i izvlačenje parova kupa!

U utorak 11.decembra ove godine Udruženje minifudbal Crna Gora organizuje revijalnu utakmicu izmedju najbolje ocijenjenih fudbalera grupe A i grupe B. Oba tima će brojati po 10 igrača + 2 golmana. Selekciju grupe A će izvršiti Radoman Vučetić, a grupe B Ranko Zečević. Meč će početi u 18 časova na sportskom terenu DADEX. Po završetku meča oba selektora će odrediti po 5 igrača koji će se oprobati u udarcima sa 9 metara.Takođe napominjemo da će meču prisustvovati i selektor reprezentacije Crne Gore u minifudbalu Darko Mugoša. Na kraju svega toga biće izvučeni parovi KUP-a, a u žrijebu će biti 32 ekipe i sve će se nalazati u istom šeširu (bubnju). Takodje će se odrediti kostur takmičenja za ekipe koju prodju dalje. Da napomenemo da će se KUP takmičenje igrati u pauzi prvenstva, a termini KUP-a su 15 i 16 decembar, zatim 22 i 23 decembar. Četvrtfinalni mečevi će se igrati 19 i 20 januara 2013.godine. Datum odigravanja polufinalnih mečeva biće naknadno određen.
Prelazni rok će biti u periodu od 24.decembra 2012. godine do 19. Januara 2013. godine. Svaka ekipa će moći da zamijeni 2 igrača ukoliko ima 15, a da dodaju 1 ili 2 ukoliko ekipa ima 12,13 ili 14 igrača. Pauza u prvenstvu će biti u periodu od 9. Decembra 2012. godine do 26.januara 2013. godine.
Spisak igrača za revijalni meč, kao i imena ekipa koje će se naći u žrijebu, biće objavljeni poslije 9. Kola.Pozivamo sve igrače učesnike Prve lige u minifudbalu da svojim prisustvom uveličaju ovaj dogadjaj. Naravno poželjno je prisustvo predstavnika svih ekipa koje budu učesvovale u KUP-u.


19.10.2012. Minifudbal na TV 777

Minifudbal Crna Gora sklopila je ugovor sa televizijom 777 o saradnji ,odnosno medijskoj prezentaciji Prve lige Crne Gore u minifudbalu i Kup takmičenja na ovoj televiziji. Emisija će se emitovati četvrtkom u u terminu od 22 časa, kao i reprizno subotom u 10 časova. Voditelj emisije je Vlado Perović. Emisija će obuhvatati snimak jednog meča, izjave aktera, rezultate , tabelu, analizu odigranog kola i najavu sljedećeg kola. U svakoj emisiji gostovat će dva predstavnika zainteresovanih ekipa, koji će u prvom redu predstaviti svoju ekipu, igrački kadar kao i ambicije svog tima. Emisija startuje u četvrtak 25.10.2012. godine.

Nebojša Kraljević
Predsjednik Udruženja Minifudbal Crna Gora


 
 

Back to content | Back to main menu